Обележавање 100 година од изградње и освећења Спомен-капеле са костурницом у Прњавору.

Поводом стогодишњице од изградње и освећења Спомен-капеле са костурницом у Прњавору, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић и градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовали су Светој архијерејској литургији у цркви Светог пророка Илије, коју су служила Њихова Преосвештенства епископ шабачки г. Јеротеј и епископ ваљевски г. Исихије. Након тога, одата је почаст и положено је цвеће у Спомен-капели са костурницом у част прњаворских страдалника из Првог светског рата.

У Дому културе ,,Прњавор“ уприличен је Меморијални програм и изложба где су представници јавног и културног живота града, драги гости и потомци, имали и прилику да још једном погледају оригинални запис/филм из 1922. године, на ком је забележена свечаност освећења Спомен костурнице у Прњавору.

Не заборављајмо своју прошлост, не због противника и оних који су нам нанели зло, него због оних чије кости су расејане свуда где нам нога стаје и чијом крвљу је покропљена ова земља коју газимо. Не заборављајмо ни због наших потомака, причајмо им ко су им били преци и шта се дешавало са њиховим вршњацима пре стотинак година, да би сутра и они тако причали својим поколењима. Не заборављајмо ове Свете жртве, Свете мученике и праведнике, јер ни они нас не заборављају. Свагда се они моле пред престолом Спаситеља за свој Прњавор, за своју Мачву, за своју Србију. Будимо достојни тога.