Двадесета јубиларна ликовна колонија “Дрина”

  1. јубиларна ликовна колонија “Дрина” у организацији Дома културе “Прњавор” уз подршку града Шапца, почела је 1. 8. 2021. и трајаће до 8. 8. 2021. године у манастиру у Чокешини.

Ове године гостују уметници, који су стекли поштовање и пажњу јавности, где ће представљати своје ликовне радове кроз колекције и изложбе. На колонији ће учествовати и нови, млади, талентовани уметници, при чему ће неки од њих гостовати по први пут.

У току трајања колоније, одржаће се радионица за талентоване ученике млађих разреда ОШ “Краљ Александар Карађорђевић” из Прњавора, где ће ученици уз помоћ искусних уметника научити нешто ново, развијати креативност и стварати своја прва уметничка дела.

Ликовна колонија “Дрина” отпочела је 2002. године у викенд насељу на Дрини, када су уз помоћ мештана, уметници боравили и стварали у одмаралиштима које су им они добровољно уступали.

Током година, због озбиљности манифестације као и повећања броја уметника заинтересованих за ликовну колонију, тако и бољих услова смештаја, уметници сада одседају у манастиру у Чокешини. Међутим, ове године, поводом јубилеја, део екипе поново ће дела стварати и на обалама реке Дрине.

За четвртак 5. 8. 2021. године заказано је свечано отварање изложбе “Дрина 2019. и 2020.”, са почетком у 20 часова у галерији Дома културе у Прњавору, где ће бити приказано 21 уметничко дело, које ће на истом месту бити изложено у наредном периоду.